Dinkellimpa med lingon och pinjenötter Frukost, Tillbehör 1 st 180 min Bröd med lågt GI Perfekt att frysa i skivor och ta fram som nybakt på morgonen. Ingredienser: 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn 6 dl dinkelmjöl, fullkorn ½ dl vetegroddar 1 dl torkade aprikoser, hackade 1 dl pinjenötter 2 tsk bikarbonat 2 nypor flingsalt 1 msk kanel 2 tsk kardemumma 3 mild lättyoghurt 1 dl vatten 1 dl lingon, färska eller frysta 1 msk olivolja (lite extra att smörja formen med) Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175 o. 2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. 3. Rör sedan ner yoghurt, vatten, lingon och olivolja. 4. Blanda väl. 5. Smörj en limpform med lite olja. 6. Häll i smeten. 7. Grädda längst ned i ugnen i ca 1½ timme. 8. Ta ut brödet och låt svalna helt innan du stjälper upp det. Klar att serveras! Ostgratinerad vitkålsgratäng