Sjukt rolig kväll

Den pågående pandemin har gjort att mitt sociala liv är nästan obefintligt men i lördags var det dags för en efterlängtad julfest tillsammans med mustanggänget. Vi hade knytis och julmat. Vi började planera denna julfest redan i slutet på september och alla kunde komma… Ingen var sjuk. Så otroligt skönt det var att träffa alla igen. Har saknat dom =)

Tidigt på eftermiddagen kom gästerna och inte ens snö kunde hindra dom. Efter lite välkomstglögg dukade vi upp all mat. Alla sa att maten var så mycket godare än vanligt och vi gissade att det berodde på alla hade lagat olika maträtter och krydda på annat sätt än vad man är van vid. Det blev inte mycket rester, vilket är tur för jag gillar inte att slänga mat.

Vi skrattade och pratade. Som vanligt hade vi delat upp bordet så att ”gubbarna” satt på ena sidan och tjejerna på andra. Det blir mycket enklare att prata då…

Paketspelet

Ja, alla skulle ha med sig paket för 100 kr p.p. och innan vi började så var flera som utryckte att de inte ville bli utan…

Våra gamla regler: Slå en sexa och du får slå tills du inte får någon mer sexa. Ta lika många paket som sexor. När paketen på bordet är slut ställs tiden och samma procedur en gång till. Det kan ju sluta med att någon inte får några paket. Har hänt mig ett par gånger, inte så roligt 🙂

B föreslog: Slår du en sexa får du ta ett paket ur högen. Sedan är det nästes tur tills alla har fått var sitt paket. Tiden ställs och det är dags att slå igen. Slår du en etta måste du öppna ditt paket. Slår du en sex får du välja att öppna paketet, byta paketet eller inte göra något alls. Det blev så mycket roligare… du kunde ju byta till dig ett oöppnat paket eller bara ett paket med bättre innehåll. Så här vill jag spela paketspelet i framtiden!

Paketen ligger på bordet

Jag fick en ljusslinga, fin men jag hade otur med tärningen 😉

Efter paketspelet åt vi efterrätt. Uffe hade gjort Ris ala malta och B hade gjort hemmagjord ostkaka. Fantastiskt gott båda två.

Gästerna åkte hem vid 23-tiden och jag var så trött att jag somnade innan jag la huvudet på kudden *haha*

I går var det första advent och Inez vill gå på A6 med en kompis. Isac och jag följde med men vi fick ju inte gå med dom… men Isac jag hade mysigt tillsammans <3

Nu är det dags att börja planera födelsedagar och jul!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *